Vrasja e biznesmenit grek/ Kush e dha urdhrin për ekzekutimin gjakftohtë? “Kontrata e vdekjes” së 54-vjeçarit dyshohet se është nënshkruar në Mykonos

by editor

Hetimet e autoriteteve greke për vrasjen e topografit Panagiotis Stathis në Psikiko po hyjnë në një fazë të re pas arrestimit të 44-vjeçarit “Georgos” dhe akuzave ndaj tij për ekzekutimin.

Advertisements

Ajo që tani po kërkojnë punonjësit e policisë që trajtojnë rastin është autori moral i vrasjes, njeriu që dha urdhrin për ekzekutimin gjakftohtë.

Advertisements

Sipas informacioneve që disponohen, një person nga Mykonos dyshohet se ka hyrë në mikroskopin e ELAS-it për të “nënshkruar” kontratën e vdekjes për topografin 54-vjeçar.

Kërkim falje nga 44-vjeçari

44-vjeçari “Giorgos” pritet të kërkojë falje të enjten me avokatin e tij me argumentin se klienti i tij “mohon akuzat dhe përfshirjen e tij” në vrasjen e topografit.

Megjithatë, policia ka arritur të mbledhë provat me të cilat ka “lidhur” rastin, ku informacionet e fundit i referohen barutit të gjetur në brezin e “Giorgos”, ndërsa rezultatet e ekzaminimit të makinës së tij, dorezave dhe xhaketës.

Shtëpia ku ai jetonte me partneren e tij në Psychiko dha disa nga “përgjigjet” që ata kërkoni.

Aty, në një tavan të varur kanë gjetur një arkë, në të cilën 44-vjeçari kishte fshehur dy celularë, një pajisje GPS dhe karta SIM. Së bashku me rrobat, këpucët dhe sendet e tjera që kanë grumbulluar, ata janë dërguar në laboratorët e Policisë, ku po testohen për gjurmë gishtash, material gjenetik dhe gjurmë baruti. Në të njëjtën kohë, përmes aparateve telefonike do të gjenden kontakte, mesazhe dhe pika gjeografike.

Vlen të theksohet se, sipas informacioneve, policia e konsideron të sigurt se 44-vjeçari zotëron dhe një vend tjetër me qira ku mund të ketë fshehur armë dhe gjëra të tjera, dhe po përpiqet të lokalizohet.

You may also like