4 këshilla për të menaxhuar stresin

by editor

Jeta ndonjëherë mund të ndihet dërrmuese dhe stresuese. Shpesh mund të pyesni veten se si duhet ta menaxhoni stresin.

Provoni këto këshilla për të menaxhuar stresin dhe për të reduktuar stresin e përgjithshëm të aktiviteteve të përditshme:

Përdorni meditim.
Meditimi është një mënyrë e shkëlqyer për të larguar veten nga stresi i jetës së përditshme. Ka shumë meditime të drejtuara në dispozicion në internet që mund t’ju ndihmojnë të gjeni pesë minuta relaksim të përqendruar.

Praktikoni frymëmarrjen e thellë.
Frymëmarrja e thellë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të reduktuar aktivizimin e sistemit tuaj nervor simpatik, i cili kontrollon përgjigjen e trupit të luftimit ose ikjes ndaj një kërcënimi të perceptuar. Frymëmarrjet e thella, mund të ndihmojnë në aktivizimin e sistemit tuaj nervor parasimpatik për të pushuar dhe tretur, gjë që ndihmon në reduktimin e stresit dhe ankthit të përgjithshëm që mund të përjetoni.

Bëni ushtrime fizike dhe konsumoni ushqim të mirë.
Ushtrimet fizike dhe ushqimi janë dy komponentë të rëndësishëm në mënyrën se si reagoni ndaj stresit. Kur trupi juaj është i shëndetshëm, mendja juaj mund të jetë e shëndetshme dhe anasjelltas. Ushtrimi fizik është provuar të jetë një qetësues i madh i stresit dhe gjithashtu ndihmon në përmirësimin e cilësisë së përgjithshme të jetës suaj. Ushqyerja është e rëndësishme sepse stresi mund të varfërojë disa vitamina, si A, B kompleks, C dhe E. Ruajtja e ushqimit të duhur jo vetëm që ndihmon trupin tuaj të ndihet më mirë, por edhe mendjen tuaj, gjë që ju lejon të luftoni më mirë stresin.

Menaxhoni kohën e mediave sociale.
Kalimi i kohës në faqet e mediave sociale mund të bëhet stresues, jo vetëm nga ajo që mund të shihni në to, por edhe sepse koha mund të kalohet më së miri duke vizituar miqtë, duke qenë jashtë duke shijuar motin ose duke lexuar një libër të mrekullueshëm. Përveç kësaj, shumë njerëz përdorin mediat sociale gjatë natës, gjë që mund të përkeqësojë gjumin për shkak të stresit të shtuar në kohën e saktë që njerëzit po përpiqen të pushojnë për mbrëmjen, duke rezultuar në më pak orë në përgjithësi gjumë cilësor.

You may also like