Ferma e kanabisit u zbulua pas zjarrit, përveç burgut ja dhe me çfarë gjobiten tre shqiptarët në Belgjikë

by editor

Advertisements

Tre burra me kombësi shqiptare janë dënuar për pjesën e tyre në një plantacion kanabisi në Kortrijksestraat në Heule, Belgjikë. Ai u zbulua rastësisht më 25 nëntor 2022, pasi shpërtheu një zjarr. Kreu i grupit është dënuar me 2 vite burg.

Ishte më shumë se shuarja e një zjarri më 25 nëntor 2022. Një qark i shkurtër shkaktoi zjarr në një magazinë në Kortrijksestraat në Heule. Forcat zjarrfikëse kanë mundur të shuajnë me shpejtësi rrezikun, por në momentin e shuarjes së flakëve kanë gjetur një plantacion të vërtetë kanabisi.

Aty ishin fshehur 1102 bimë dhe shumë prerje. Në kuzhinë, policia gjeti një axhendë me orare kultivimi dhe letra me udhëzime, të dyja të shkruara në shqip.

Advertisements

Të dyshuarit tashmë kishin filluar të fluturonin gjatë shuarjes së zjarrit dhe u arratisën përmes një vrime në mur. Vetëm pas një kërkimi të gjatë mundën të arrestoheshin tre të dyshuar.

Prokuroria ka llogaritur se nga plantacioni janë fituar 593 mijë euro, me katër kultura. 33-vjeçari M.C ka marrë me qira magazinën me emër të rremë. Ai është dënuar me 2 vjet burg dhe 16 mijë euro gjobë. Gjithashtu, do të konfiskohen edhe 5000 euro. Prokurori Publik kërkoi edhe masën e mëtejshme të paraburgimit, me të cilin gjyqtari u pajtua.

Advertisements

Burri i dytë, 34-vjeçari J.C, dënohet me 12 muaj burg, nga të cilat është efektiv paraburgimi. Ai do të marrë edhe një gjobë prej 8000 euro dhe do t’i konfiskohen 600 euro. Ai do të dënohet vetëm për pjesën e tij nga 21 deri më 25 nëntor. Ai deklaroi se mendonte se do të përfundonte në ndërtim, por më pas do të duhej të bënte punën.

Një burrë i tretë, i cili nuk u paraqit kurrë në gjykatë, merr të njëjtin dënim si J.C. Allen së bashku duhet t’i paguajnë Fluvius-it, i cili si operator i rrjetit elektrik ngriti një padi civile për energjinë e marrë ilegalisht, një shumë provizore prej 30,000 euro.

You may also like