Humbje e madhe për kinematografinë botërore, ndërron jetë aktori i njohur

by editor

Richard M Sherman vdiq në moshën 95-vjeçare të shtunën për shkak të një sëmundjeje.

Sherman dhe vëllai i tij, Robert fituan dy çmime ‘Oscar’ për hitin “Mary Poppins” të vitit 1964.

Ata gjithashtu morën një ‘Grammy’ për ‘filmin më të mirë’. Robert Sherman vdiq në Londër në vitin 2012 në moshën 86-vjeçare.

Shermans gjithashtu shkroi kolonat zanore për filma të tillë si “The Sword And The Stone”, “The Parent Trap”, “Bedknobs And Broomsticks”, “The Jungle Book”, “The Aristocrats” dhe “The Tigger Movie”.

Çmimet e tjera të Sherman përfshijnë 23 albume ari dhe platini dhe një yll në ‘Hollywood Walk of Fame’.

Richard ka lënë pas gruan e tij, Elizabeth dhe dy fëmijët e tyre Gregory dhe Victoria.

Ai ka lënë gjithashtu një vajzë, Lynda, nga një martesë e mëparshme.

You may also like