Itali/ Hodhi divanet në rrugë, policia e gjobit me 10 mijë euro

by editor

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Itali, ku gjatë natës një qytetar braktis dy divane në fshat, por policia lokale e Romanos e zbulon dhe i kthen në shtëpinë e tij, duke i hedhur në kopsht.

Jo vetëm kaq, autori 43-vjeçar italian, banues në Rimini, por me banim në qytetin e Bassa-s, do të marrë një gjobë prej 10 mijë eurosh.

Një gjest goditës, i cili është akti i “luftës” kundër braktisjes së mbeturinave, që kryebashkiaku Sebastian Nicoli, shpalli nga administrata komunale.

Ngjarja ndodhi natën mes të dielës 11 dhe të hënës 12 mars kur, duke përfituar nga errësira, 43-vjeçari ngarkoi dy divanet 3-vendëshe në kamionin e fqinjit të tij dhe shkoi në Via Albarotto, duke i shkarkuar në një fushë.

Sipas të gjitha gjasave, burri e dinte që rruga nuk monitorohej nga kamerat dhe në të kaluarën e afërt ishte objekt i braktisjes.

Dy divanet janë vënë re në mëngjes nga kalimtarë të rastit, të cilët kanë denoncuar ngjarjen në policinë lokale.

Oficerët nën komandën e komandantit Arcangelo Di Nardo, filluan të kontrollojnë pamjet e sistemit të vëzhgimit me video të qytetit, duke arritur të gjurmojnë një kamion me dy divane në bord.

Pamjet treguan të njëjtin mjet pas disa minutash, duke udhëtuar përgjatë së njëjtës rrugë në drejtim të kundërt, por me një trup bosh.

Në këtë pikë u përfshi zyra teknike dhe kompania Geco që menaxhon shërbimin e grumbullimit të mbetjeve dhe u vendos që mbetjet të dërgoheshin në shtëpi gjatë mëngjesit. 43-vjeçari u justifikua duke thënë se “braktisja ishte vetëm e përkohshme dhe donte të kthehej për t’i marrë”.

U ngrit një ankesë ndaj tij, e cila sipas rregullave të reja parashikon një gjobë prej 10 mijë eurosh. Në vend të kësaj, ai pretendoi se kamioni ishte përdorur pa dijeninë e fqinjit.

You may also like