Kryemadhi jashtë ‘loje’, zbardhet rendi i ditës i Konventës së PL-së, nga miratimi i Kryesisë së re tek fjala e Metës dhe votimi i kandidaturave për President

by editor

Është zbardhur axhenda e Konventës së Partisë së Lirisë që do të mbahet ditën e sotme (27 prill) në Pallatin e Kongreseve.

Konventa e PL-së do të nisë në orën 10:00 ku do të mbërrijnë delegatët dhe të ftuarit, e më pas do të vazhdohet me miratimin e anëtarëve të Kryesisë, pa emrin e deputetes Monika Kryemadhi.

Pas paraqitjes së dokumentave me 5 prioritetet e programit dhe të statutit, do të mbajë fjalën kryetari Ilir Meta dhe më pas do të votohen kandidaturat për President dhe zv.President të kësaj force politike.

Postimi i plotë i Tedi Blushit:

Të dashur anëtarë dhe simpatizantë të Partisë të Lirisë,

Të dashur delegatë të Konventës Kombëtare,

që do të shpërtheni sot energjitë nuklearë të Partisë së Lirisë, në ora 10:00, në Pallatin e Kongreseve, ku do të marrim vendime historike për vënien në jetë të 5 prioriteteve tona kryesore për 4 milion shqiptarë plus.

Për shkak, të interesimit të jashtëzakonshëm të mediave, po ndajmë me të gjithë ju RENDIN E DITËS të kësaj Konvente historike:

RENDI I DITËS

Ora: 10:00 – Mbërritja e delegatëve dhe të ftuarve

Fillimi i punimeve të Konventës.

Konventa hapet nga z.Edmond Haxhinasto, Kryetar i Komitetit Drejtues Kombëtar.

Verifikimi i pjesëmarrjes fizike dhe online, si dhe verifikimi i mandateve të delegatëve. (Kryetari i KDK, z.Edmond Haxhinasto)

Paraqitja për miratim e Kryesisë së Konventës, sipas propozimit të Kryesisë së PL, të datës 24 prill 2024.

Ftohet Kryesia të zerë vëndet.

Nderimi i Himnit Kombëtar.

Propozohet Sekretaria dhe Komisioni Zgjedhor i Konventës miratuar me Vendim të Kryesisë, datë 26.04.2024

Lexohet dhe miratohet me votim të hapur Rendi i Ditës.

Himni i Mentor Xhemalit “Për ty Atdhe” (Ftohet në skenë Maksim Xhemali me një fjalë përshëndetëse dhe më pas ftohen të këndojnë të gjithë delegatët dhe të ftuarit)

1. Paraqitja e dokumentit të 5 prioriteteve kryesore të Partisë së Lirisë dhe Ndryshimeve Statutore. (Edmond Haxhinasto, Kryetar i Grupeve të Punës)

2. Fjala e Kryetarit të Partisë së Lirisë, z.Ilir Metaj

3. Përshëndetjet (online dhe në sallë) të Konventës së Partisë së Lirisë nga personalitete publike vendase dhe të huaja, si dhe përfaqësues të partive mike.

Edita Tahiri (Ish Zv/Kryeministre e Kosovës)

Stipe Mesiç (Ish-President i Kroacisë – online)

Steven Bonnar (Deputet Skocez në Parlamentin Britanik – online)

Salvatore Lamirata (Ish-Kryetar i Bashkisë Arbëreshe të Shën Mitrit, Kalabri – online)

Egla Marashi (Themeluese e LRI-së, ish-drejtuese e PL në Lezhë, Michigan, USA – online)

4. Diskutime mbi Dokumentat e 5 prioriteteve të Programit dhe të Statutit.

Prof. Petraq Milo, Sekretar për Ekonominë dhe Financat.

Prof. Edmond Panariti, Sekretar për Bujqësinë dhe Ushqimin

Znj. Erisa Xhixho, NënKryetare dhe deputete e Partisë së Lirisë

Znj. Silva Caka, Sekretare për Marrëdhëniet me Publikun e Partisë së Lirisë

Ambasador Agim Nesho, Zëvendës-Kryetar i Partisë së Lirisë

1. Petrit Vasili, NënKryetar dhe deputet i Partisë së Lirisë

2. Ramadan Kondi, Sekretar për Çështjen e Pensioneve në Partinë e Lirisë

5. Diskutim mbi propozimet e paraqitura për Programin dhe Statutin.

1. Paraqitja e propozimeve (Znj. Monika Kryemadhi, deputete e Partisë së Lirisë)

2. Qëndrimi i Grupit të Punës ndaj propozimeve (Znj. Silva Caka, Sekretare për Marrëdhëniet me Publikun në Partinë e Lirisë)

6. Votimi i hapur për Dokumentin e 5 Prioriteteve dhe votim i hapur për Statutin.

7. Deklarimi i kandidaturave për President të Partisë së Lirisë dhe Zëvendes-President i Partisë së Lirisë.

Ilir Metaj (Kandidat për President)
Faik Basha (Kandidat për President)
Erisa Xhixho (Kandidate për Zv/Presidente)
Myrvete Asqeri (Kandidate për Zv/Presidente)
Miranda Rira (Kandidate për Zv/Presidente)
Kandidaturat paraqiten nga Kryetari i KDK, z. Edmond Haxhinasto.

Fjala e kandidatëve që do të flasin:

1. Faik Basha (Kandidat për President)
2. Erisa Xhixho (Kandidate për Zv/Presidente)
3. Myrvete Asqeri (Kandidate për Zv/Presidente)
4. Miranda Rira (Kandidate për Zv/Presidente)

8. Procesi i votimit për Presidentin e Partisë dhe ZëvendësPresidenten.

Paraqitja e procedurës nga Kryetari i KDK, z.Edmond Haxhinasto dhe fillimi procesit të votimit sipas Qarqeve. (Lista bashkëlidhur)

9. Diskutime të tjera:

Tedi Blushi

1. Pëllumb Dautllari
2. Edmond Panariti
3. Esmeralda Demiraj
4. Agim Nesho
5. Brunilda Paskali
6. Petrit Sinaj
7. Brunilda Haxhiu
8. Fllohe Gojka
9. Ines Shehu
10. Florida Ymeri
11. Lefter Maliqi
12. Dea Nako
13. Kristian Kina
14. Tefta Radëshi
15. Luigj Turmalaj
16. Gisian Dashi
dhe diskutime të tjera sipas kërkesave.

Me përfundimin e diskutimeve, deklarohet përfundimi i punimeve të Konventës.

Rezultatet e votimit paraqiten pas përfundimit të votimit dhe numërimit, në komunikim të veçantë me median.

You may also like