Kryemadhi propozoi 30%, Meta e çon në 50% financimin për gratë kandidate! Ish-kryetarja e LSI: Ja pse është lider Ilir Meta!

by editor

Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka çuar në 50% financimin për gratë kandidatë në fushatat zgjedhore, nga 30% që kishte propozuar ish-kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi.

Ky vendimin i Ilir Metës është përshëndetur edhe duartrokitur nga Monika Kryemadhi, pavaërsisht se kreu i PL-së e la jashtë kësaj force politike.

“Ja pse është lider Ilir Meta”, u shpreh deputetja, duke shtuar “sepse nuk ju lë të mos mbani premtimin që keni dhënë për gratë e vajzat për buxhetimin 30%, por ju jep atë që ju takon 50%.”

Pjesë nga debati:

Edmon Haxhinasto: Kjo përqindje nuk ka pse të ngelet 30% kur kandidatet zonja në listat tona mund të jenë shumë më tepër se sa 30%.

Mënyra si e kemi formuluar që në shpërndarjen e fondeve zgjedhore të aplikohet parimi i barazisë gjinore të kemi një kuotë të caktuar për buxhetin që përdorin kandidatet zonja. (Monika Kryemadhi ndërhyn)

30% akomodohet në mënyrën se si e kemi formuluar ne, që do të thotë se zbatojmë parimin e plotë të barazisë gjinore.

Monika Kryemadhi: Jo zoti Haxhinasto mos gënjeni, Në statut nuk është e formuluar fare buxhetimi…. (Ndërhyn Ilir Meta)

Ilir Meta: Miniumi 50%

Monika Kryemadhi: Bravo (Duartrokasin)

Edmon Haxhinasto: Nuk thashë që një statut është përcaktuar një %, thashë që parimi i barazisë gjinore do të thotë që buxheti ndahet proporcionalisht me % e grave në listat e konkurrimit.

Meta ngrihet dhe shkon në podium

Ilir Meta: Mondi të lutem! Faleminderit shumë për propozimin.

30% është pak sepse kemi gra e vajza të mrekullueshme. Ta vendosim minimum 50%,

(Monika Kryemadhi duartroket dhe thotë ‘bravo”.

Ilir Meta: E keni parë ju piktori nxjerr duart para si 5 për të na kopjuar neve por nuk na arrin dot sepse marrim shpejtësi tjetër nga sot me këto votime statuore.

Monika Kryemadhi: Ja pse është lider Ilir Meta, sepse nuk ju lë të mos mbani premtimin që keni dhënë për gratë e vajzat, për buxhetimin 30% por ju jep atë që ju takon 50%. Ndaj është lider Ilir Meta., nuk është lider Ilir Meta për të bërë mashtrimin e radhës, e kemi në statut në faqen online ku keni 0 buxhetin për gratë. i konsideroni si të barabarta në buxhetimin vjetor jo të fushatave elektorale. Të jemi seriozë.

Janë qindra gra dhe vajza që kanë besuar tek Ilir Meta dhe PL, nuk kanë besuar tek paragrafët.

You may also like