Peticion kundër “nënave me qera”, qytetarët marshojnë kundër projektligjit

by editor

Një peticion me firma të qytetarëve që kërkojnë ndalimin e lejimit të surrogacinë në Shqipëri, ndërprerjen e shtatzënisë në javën e 16 pa dijeninë e prindërve apo sterilizimin e vajzave dhe djemve të moshës 18 dhe 23 vjeç do t’i dërgohet Kuvendit të Shqipërisë dhe Presidentit të Republikës.

Qytetarët që kanë dalë kundër këtij projektligji, do të organizohen me 1 Qershor, për një marshim nga Sheshi Skënderbej deri tek Sheshi Nënë Tereza.

Edhe një ditë më parë u mblodhën firmat e qytetarëve që janë kundër lejimit të surrogacisë. Pjesë e marshimit ishin edhe emra të njohur të ekranit, si Eliona Pitarka, apo Dorina Mema.

Advertisements

Zv.Ministrja e Shëndetësisë ka deklaruar se surrogacia do të lejohet vetëm ndërmjet të afërmve ndërkohë që sqaron se ligji ende nuk ka formë dhe disa pika mund të rishikohen.

You may also like