TRAGJEDI në haxhin vjetor të Mekës, 14 jordanezë të vdekur dhe 17 të zhdukur, shkak temperaturat e larta (Video)

by editor

Kortezhi në Mekë të Arabisë Saudite për pelegrinët pati një fund tragjik. Të paktën 14 jordanezë, të cilët kishin kaluar në mbretërinë e Saudit, kanë vdekur dhe 17 janë të zhdukur.

Advertisements

Kjo vjen një ditë pasi disa pelegrinë vdiqën nga goditja e nxehtësisë, me temperatura që u rritën në 48 gradë Celsius në fshat. Nga të gjithë muslimanët kërkohet që ta kryejnë haxhin një herë në jetën e tyre, përderisa janë të aftë fizikisht dhe financiarisht për ta bërë këtë.

Advertisements

Shumë muslimanë të pasur e kryejnë pelegrinazhin më shumë se një herë. Më shumë se 1.8 milionë myslimanë bënë pelegrinazhin në vitin 2024.

You may also like