Zakonet e mëngjesit që do t’ju ndihmojnë të humbni kilogramët e tepërt

by editor

Zakonet e mëposhtme të mëngjesit do t’ju ndihmojnë në përpjekjen tuaj për të humbur kilogramët e tepërt. Ato janë të lehta dhe çdokush mund t’i adoptojë.

Uluni në diell. Studimet kanë treguar se ata që kalojnë më shumë kohë në dritë në mëngjes kanë peshë më të ulët se ata që nuk e pëlqejnë diellin e mëngjesit. Pse; Drita e mëngjesit ndihmon në përcaktimin e orës tuaj të brendshme, e cila ndihmon orarin tuaj të gjumit (jetik për humbjen e peshës). Rrezet e diellit të mëngjesit kanë efektin më të fortë në ritmin tuaj cirkadian. Duhen vetëm 20-30 minuta në diell, në mëngjes, për të marrë të gjitha përfitimet.

Hani një mëngjes të shëndetshëm. Një mëngjes i shëndetshëm është thelbësor për humbjen e peshës. Ata që kombinojnë të gjitha grupet ushqimore, karbohidratet, proteinat dhe yndyrnat në mëngjes ndjehen më pak të uritur gjatë ditës dhe kanë më shumë energji.

Flini mirë. Shpenzimi i më shumë kohë në gjumë të çmuar mund t’ju ndihmojë të hani më pak. Mesatarisht, ata që flenë më shumë përjetojnë një ulje të oreksit dhe një ulje të dëshirës së tyre për ëmbëlsira. Prandaj përpiquni të bëni një gjumë cilësor, për të pasur një jetë të shëndetshme.

Një tjetër strategji kryesore kur bëhet fjalë për humbjen e peshës është qëndrimi pozitiv. Kur i qaseni jetës pozitivisht, atëherë trupi juaj është në harmoni me mendjen tuaj. Edhe më mirë, mund të stabilizoni emocionet tuaja, dhe ndoshta të mos konsumoni ushqim për të eliminuar stresin e ditës. Pra, zgjohuni në mëngjes dhe meditoni për pak, duke u fokusuar në ritmin e frymëmarrjes tuaj

Ushtrimi. Kur ushtroheni në mëngjes, i jepni metabolizmit një nxitje që zgjat gjithë ditën. Studimet kanë zbuluar se gratë që ushtrojnë në mëngjes mbajnë peshë më lehtë dhe janë më pak të interesuara për të ngrënë ushqime të pashëndetshme.

You may also like