Nis sot zbatimi i Amnistisë, ja sa persona lirohen menjëherë

by editor

Sot ka nisur zbatimi i liggjit për “Amnistinë Penale” i cili u miratua javën e parë të muajit prill në Kuvend.

Nga ky ligj përfitojnë gjthsej 1100 të dënuar ku 700 prej tyre do të lirohen menjëherë, ndërsa 400 do të përfitojnë ulje dënimi.

Gjithashtu 2700 persona do të kenë edhe ata që janë në shërbim prove.

Amnistia shtrin efektet në vetëm 5% të veprave penale që ka Kodi Penal, ndërsa 95% të veprave të tjera nuk do të jenë në efektet e amnistisë. Ulja e dënimit dot të jetë në 1.5 vite për burrat dhe 2 vite për gratë si masë lehtësuese. Për vepra të lehta penale amnistia shtrihet vetëm për kundërvajtjen penale që është 2 vjet.

You may also like