Trafik droge në Austri, e pësojnë keq dy shqiptarë, një i 3-të në kërkim (Detajet)

by editor

Dy shqiptarë (23 dhe 28 vjeç) u kapën duke i dorëzuar një kilogram kokainë një negociatori në qytetin e Leonding. Nga hetimet paraprake rezultoi se 3 personat po bënin një tregti të shpejtë të substancës.

Advertisements

Gjatë kontrollit në shtëpi, hetuesit gjetën 450 gramë të tjera droge.

Advertisements

Droga u sekuestrua dhe në kuadër të hetimeve të mëtejshme, efektivët kanë mundur të vërtetojnë se dy shqiptarët dhe negociatori i tyre kishin shpërndarë së bashku gati 1.5 kilogramë kokainë me vlerë rrugore rreth 90 mijë euro.

“Një 36-vjeçar shqiptar mori rolin kryesor si klient. Tre të akuzuarit nuk kanë punuar kurrë në Austri. Ata erdhën në Gjermani ekskluzivisht për të shitur substanca që krijojnë varësi.

Për më tepër, të tre nuk ishin të regjistruar zyrtarisht dhe vetëm hetimet intensive bënë që hetuesit të ushtronin kontroll banesë. Policia ka faktuar gjithashtu se 36-vjeçari kishte kaluar 800 gramë të tjera kokainë që nga viti 2020. Vlera e drogës nëse do të shitej në rrugë ishte rreth 48,000 euro.

Ata mbahen në burgun e Linzit me urdhër të prokurorit publik të Linzit. Aktualisht 36-vjeçari është ende në kërkim. Ndaj tij ka një urdhër-arresti në mbarë Evropën”, njofton policia.

You may also like